Prylnyhet

Broncolor Siros L – inbyggt batteri och rejäl kraft

Profoto B1 har hittills varit ensamma på proffsmarknaden med aggregat med inbyggt batteri, men nu kommer den Schweiziska tillverkaren Broncolor med sina konkurrenter, Siros L som kommer i två olika styrkor.

Siros L använder samma fattning för tillbehör som övriga Sirosblixtar vilket gör att det redan finns ljusformare på marknaden. Skillnaden är att Siros L har en batterilösning liknande den hos Profoto B1. Alltså ett batteri som sitter integrerat i blixten men som kan tas loss när det ska laddas.

Blixtarna kommer i två olika modeller 400 och 800, siffrorna i modellbetäckningen motsvarar, enkelt nog, blixtarnas styrka. Enligt Broncolor själva ska batteriet räcka till 440 blixtar på fullkraft i 400-modellen och 200 blixtar i 800 modellen. När batteriet väl tömts ska det laddas full tigen på 75 minuter.

Båda blixtarna kan styras via Broncolors app och de har ett justeringsomfång på 9 steg.

Jämför man med Profotos B1 ligger den på 500 Ws vilket blir högre än den ena men lägre än den andra modellen från Broncolor. Vikten blir dock lägre för Profoto som anger 3 kg med batteri och Broncolors paket hamnar på 3,7 respektive 4,3 kg, där den kraftigare blixten är den tyngre.