Annons

Bransch

Canon bekräftar en mer avancerad spegellös

I sin årsrapport visar Canon en försämring när det kommer till försäljning jämfört med fjolåret, men samtidigt menar de att en mer avancerad spegellös modell kommer att hjälpa dem öka vinsterna under nästa år.

I sin ekonomiska rapport för 2019 kan man notera att Canon har tappat både i vinst och i försäljning under 2019 jämfört med 2018. Det var dock något de räknat med då marknaden för framför allt instegskameror försämrats i spåren av allt mer avancerade smartphones. Man räknar med att systemkameramarknaden minskade med ungefär 15 procent totalt sett.

Canon ser också att trots att de lanserat två spegellösa modeller och tio objektiv, så innebär deras sena insteg på den spegellösa marknaden att deras utbud inte är komplett. Det är kanske här det blir lite intressantare, då de menar att de räknar med att marknaden fortsätter att minska under kommande år så tror de att deras vinst kommer att bli bättre under 2020 då de kommer att lansera en ny spegellös kamera med en ny sensor och en ny processor. En kamera som ska ha mer avancerade funktioner än tidigare.

Med den nya modellen siktar de på att hamna i toppen vad gäller marknadsandelar även på den spegellösa marknaden.

De nämner dock inget om när under året den här modellen kan tänkas dyka upp. Men om det är en kamera av det snabbare slaget man kanske kan spekulera i att den dyker upp innan OS? Är det en spegellös modell i 5D-serien är funktionerna inte lika kopplade till snabbhet och då kommer lanseringen kanske senare.