Prylnyhet

Canon EOS M100 – instegskamera med avancerad teknik

Canon fyller på i sin spegellösa familj. Nu kommer en ny instegskamera som har fått låna teknik från de mer avancerade modellerna. Vid första anblick verkar den ha det mesta någon som kliver upp till en systemkamera kan tänkas behöva.

Eos M100 riktar sig till den som ska köpa sin första systemkamera och vill ha något litet och smidigt. M100 är den minsta spegellösa systemkameran från Canon hittills. Kamerans yttre är också rätt rent, det är få knappar och det mesta kan styras via kamerans 3 tum stora pekskärm. Skärmen går även att vinkla framåt så att det blir enkelt att ta självporträtt.

Liksom föregångaren har M100 wifi och NFC, den har även bluetooth för en konstant koppling mellan smartphone och kamera.

M100 är den första instegskameran i Eos M-systemet som får Canons Dual pixel af, som bland annat ger bättre fokusering när man filmar. Processorn har uppgraderats till den nya Digic 7 vilket bland annat har gett lite mer skjuts i filmandet så nu kan man filma i 1080/60p istället för 1080/30p som i den tidigare modellen (M10). Canon har även lyckats få upp hastigheten på serietagningen från 2,2 bilder per sekund med följande fokus till 4 bilder per sekund. Med låst fokus går det upp till 6 bilder. Eftersom M100 har Dual pixel af har den så klart även en ny sensor jämfört med den tidigare modellen, upplösningen har också den fått sig en liten skjuts uppåt, från 17,9 megapixlar upp till 24,2.

M100 kommer i färgerna vit, grå och svart samt nio olika färger på de skal som kan monteras på den för att ge ett litet handgrepp på framsidan.

Priset hamnar på 5099 kronor.