Nyheter
https://www.kamerabild.se/nyheter/canon-g7-x-mark-ii-8-bilder-per-sekund-i-r-format
Nyhet

Canon G7 X Mark II – 8 bilder per sekund i råformat

Canon G7 får en efterföljare med fokus på snabbhet – bättre datorkraft och seriebildstagning i 20 megapixels råformat med 8 bilder per sekund.
544789

I nya Canon Powershot G7 X Mark II har man valt att sätta in en sensor på en tum, som arbetar tillsammans med en Digic 7-bildprocessor som kan hantera upp till 14 gånger datamängd än processorn hos föregångaren G7 X. På så vis kan kameran komma upp i 8 bilder per sekund i råformat.

Det inbyggda bjektivet har fått en brännvidd motsvarande 24–100 mm och en bländare på f/1,8–2,8. En nyhet här är också objektivringen som kan väljas att vara steglös eller roteras med kännbara steg, något som ändras genom att trycka in en knapp vid ringen.

 

 

Också autofokusen har förbättrats. Den nya tekniken "Dual Sensing" undersöker informationen från sensorn i realtid för att sedan kommunicera med bildstabiliseringen i kamerahuset, något som ska ge upp till motsvarande 4 stegs stabilisering.

Precis som många andra av Canons kamera har man även valt att bygga in NFC och wifi, och möjlighet till användning av appen Camera Connect.

 

Canon Powershot G7 X Mark II börjar säljas i maj för ett rekommenderat pris på 6800 kronor inklusive moms.