Prylnyhet

Canon Powershot V10: vloggkamera för livestreaming & video

Med samma sensor som G7X Mark III har Canon nu skapat en vloggkamera med inbyggt stativ, för den som vill livesända eller vlogga.

Canon hakar nu på trenden med vlogging och livesändning, och släpper nu därför nya Canon Powershot V10. Kameran har bildkvalitet som deras Canon G7X Mark III med en bakbelyst sensor på 1 tum och upplösning på 15 megapixlar.

Video kan spelas in upp till 4K/30p upp till ISO 3200, 1080/60p i upp till ISO 6400 och under 1 timme. Brännvidden är motsvarande 19mm f/2,8, och funktioner för auto-upprätning och digital bilstabilisering finns inbyggt. Ljudet tas upp av två mikrofoner, och kameran har även uttag för 3,5mm-uttag för extern mikrofon.

Extra funktioner är det inbyggda stativet som gör att kameran enkelt kan användas på ett bord. Detta gör att den också kan användas som webbkamera för möten eller livesändning, och kopplas då in med USB C då den har stöd för UVC och UAC via USB. Kameran kan ävne anslutas via wifi eller blåtand.

Canon Powershot V10 har ett rekommenderat pris på 5 599 kronor inklusive moms i standardkitet. Ett avancerat kit med ram för extra tillbehörsmontering har ett rekommenderat pros på 5 999 kronor inklusive moms.