Prylnyhet

Canon RF 14-35mm f/4 L IS USM – proffsig vidvinkel till RF-systemet

För att komplettera sina tidigare L-objektiv med fast f/4 kompletteras nu med en vidvinkel som ska vara lika skarp som deras fasta objektiv.

För att komplettera sina tidigare RF-objektiv med fast f/4 24-105mm och 70-200mm lanserar nu Canon en vidvinkel, RF 14-35 f/4 L IS USM. Den nya vidvinkeln har en konstruktion som består av bland annat tre asfäriska och tre UD-element, varav ett är både asfäriskt och UD. Linserna har också Canons subwavelength structure coating och Air sphere coating, vilka ska ge hög bildkvalitet och göra av med ströljus och reflektioner. Canon menar att den optiska konstruktionen ska göra att det här objektivet blir lika skarpt som deras fasta objektiv. Det ska även ha hög skärpa från kant till kant.

RF 14-35mm f/4 L IS USM har, som namnet antyder, inbygd bildstabilisering. På egen hand kan det ge upp till 5,5 stegs stabilisering, men kombinerat med en Canonkamera med inbyggd bildstabilisering som R5 eller R6 ger upp till sju stegs stabilisering.

Tack vare att fokuslinserna sitter långt bak i objektivet får objektivet kort närgräns på 20 centimeter. Fokuseringen sköts av Canons Nano USM-motor som ska ge snabb, mjuk och tyst fokusering vilket ska vara extra bra för video.

Objektivet har också en kontrollring som kan styra inställningarna i Tv och Av-lägena eller ISO-justeringar.

Vikten ligger på 540g vilket är drygt 60 gram mindre än versionen till EF-bajonetten, trots att det nya RF-objektivet har två millimeter mer vidvinkel.

Säljstarten är i augusti med ett pris på 20199 kronor.