Prylnyhet

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM – lätt och kompakt normalzoom för fullformat

Tillsammans med den nya R8 lanserar Canon även ett nytt normalobjektiv för fullformatskameror. Det är förhållandevis litet och kompakt vilket ska matcha både den nya R8 men också andra mindre kameror i R-serien.

Förutom telezoomen till sina aps-c-kameror, som den nyligen släppta R50, lanserar Canon också en ny normalzoom med lite lägre ljusstyrka som riktar sig mot de lite billigare spegellösa fullformatskamerorna, som den nylanserade R8.

RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM har ett något kortare omfång än vad som är vanligt när det gäller normalzoomar till fullformatskameror, men i gengäld har det inbygd bildstabilisering och är förhållandevis lätt (210 gram) och kompakt (något som även den lägre ljusstyrkan bidrar till). Bildstabiliseringen ska, liksom det nya talet, ge 4,5 stegs stabilisering och kombineras objektivet med en R-kamera med stabilisering kommer antalet steg upp i sju.

Den nya normalzoomen har också en kontrollring som kan användas bland annat för att byta fotograferingsläge. Som namnet antyder drivs autofokusen av en stegmotor som ska ge snabb och ljudlös autofokus, något som är extra bra vid filmning.

Priset hamnar på 4899 kronor när det kommer ut till försäljning i april.