programvara

Capture One 22 får HDR- & panoramafunktion

I kommande version av bildbehandlingsprogrammet Capture One finns funktioner för att lägga samman bilder i panorama samt kombinera bilder i råformat för HDR-bilder.

Snabbare arbetsflöde var en förbättring i bildredigeringsprogrammet Capture One till version 21. Nu är C1 v22 på väg, och här ligger förbättringarna istället på ny funktionalitet.

Uppdateringen som kommer i december lägger till möjligheten att stitcha samman panoramabilder, alltså lägga samman flera bilder för att skapa en stor. Med funktionen för multipla bildrader kan programmet skapa en högupplöst hel bild med bland annatBrenizer-metoden – även kallad "bokehrama", där en vidvinklig bild visuellt kan få ett kort skärpedjup.

Nytt är även möjligheten att skapa HDR-bilder av flera bilder i råformat direkt i råformatskonverteraren. Resultatet blir en bild i råformat med högt dynamiskt omfång att arbeta vidare med.

Funktionen för autorotering automatiserar möjligheten att rotera bilder i stora batcher, exempelvis för att räta ut en horisont.

Capture One 22 släpps i december.