programvara

Capture One 22 uppdateras – nu dubbelt så snabbt på Apple M1

Bildbehandlingsprogrammet Capture One 22 uppdateras nu med flera förbättringar, bland annat med ökad prestanda för Apple Silicon M1-processorer.

För en månad sedan kunde Kamera Bild rapportera om hurbildredigeringsprogrammet Capture One kommer att dyka upp både i Ipad och Iphone, samt en Live-version som gör det lättare att dela bilder direkt från fotograferingen.

Förutom själva ekosystemet har nu också huvudprogrammet för desktop uppdaterats med nya funktioner, ökad prestanda på Apple M1 och snabbare arbetsflöde.

I Capture One 22, version 15.2.0, har bland annat justeringen för "keystone", eller perspektiv. Autorotering, beskärning och utfällda menyer har också justerats.

Snabbare på Apple Silicon M1

En av de mest välkomna förbättringarna är prestandaförbättringen som nu åstadkommits för Mac-datorer med M1-processor, där snabbheten ökats rejält för vissa moment.

  • Skapande av förhandsvisning upp till 100 procent snabbare
  • Luma Mask-rendering upp till 300 procent snabbare
  • Feather Refine Mask upp till 1000 procent snabbare
  • Fujifilm X-Trans råformat laddar nu upp till 100 procent snabbare, med generering av förhandsvisning och zoomning snabbare på bilder från Fujifilms APS-C-kameror

Uppdateringen finns tillgänglig nu.