programvara

Capture One börjar rulla ut nya funktioner över hela året

Istället för stora uppdateringar med nya versioner släppta i slutet av varje år börjar Capture One nu släppa nya funktioner eftersom. Samtidigt gör de om sin licensmetod.

Capture One låter nu sina användare få ta del av nya funktioner och föräbättringar tidigare än innan. Uppdateringar av programvaran har tidigare skett årsvis med en ny version släppt i slutet på varje år, något man nu ändrar på.

Den nya metodiken gör att uppdateringarna kan ske delvis under året vilket innebär att man inte längre behöver vara bunden till den årliga cykeln med versionssläpp. Resultatet blir att det inte kommer att finnas någon Capture One 24, istället släpps alltså funktionerna eftersom under året.

Från 1 februari 2023 kommer också den löpande licensmodellen förändras (så kallad "perpetual licence"), där Capture One meddelar två förändringar:

Den nya löpande licensen inkluderar uppdateringar och buggfixar fram till nästa version, men nya funktioner släppta efter köp kommer inte att inkluderas. Priser för uppgradering kommer inte längre att finnas tillgängligt, utan kommer att ersättas med ett nytt lojalitetsprogram. Mer information om detta kommer att släppas 1 februari 2023.

Detta innebär enligt Capture One att om du är nöjs med din nuvarande version så behöver du inte göra någonting. Om du däremot vill ha den senaste versionen Capture One Pro 23, så är det möjligt att uppgradera fram till 31 januari 2023, då får du med alla uppdateringar och funktioner som släpps fram till september 2023.

Mer information kan du hitta hos Capture One.