programvara

Capture One utökar sitt ekosystem till Ipad & Iphone

Under 2022 kommer bildredigeringsprogrammet Capture One att dyka upp både i Ipad och Iphone, samt en Live-version som gör det lättare att dela bilder direkt från fotograferingen.

Under slutet av 2021 släppte Capture One nya funktioner i sitt redigeringsprogram med bland annat HDR- och panormafunktionalitet i råformat samt stöd för Apple M1.

Nu meddelar de även att de är på gång att utveckla programmet ytterligare, denna gång även för funktionalitet på ytterligare plattformar, i första hand Ipad och Iphone.

Capture One Iphone

För ett enklare arbetsflöde arbetar man nu med en Iphone-version som gör det möjligt att exportera och importera bilder, med möjlighet att bildhantera och utföra utvalda redigeringsmöjligheter. Exakt när versionen finns tillgänglig är inte meddelat.

Capture One Ipad

På samma vis som för Iphone läggs även möjligheten till att arbeta med Ipad i sin bildredigering, även här som ett steg i bildredigeringen. Tanken är att en betaversion ska finnas tillgänglig i april 2022.

Capture One Live

Som en del i satsningen släpps även en Live-version med möjlighet att arbeta i team över hela världen med bilder. Det ska vara möjligt att ta del av uppkopplad direktfotografering över hela världen, oberoende av plattform, för att alla i teamet ska kunna ta del av resultatet snabbt.

Det finns ännu ingen information om när eller om en Android-version finns tillgänglig.