Prylnyhet

Casio EX-10 entusiastkompakt med större sensor

Casio har levt något i skymundan de senaste åren. med den nya lanseringen kanske de återigen fastnar i allmänhetens medvetande. EX-10 är en entusiastkompakt med större sensor än deras tidigare modeller och ett ljusstarkt objektiv.

Den nya EX-10 har ett skal av en magnesiumlegering som gör den tåligare än om den bara haft ett plastskal. Jämfört med tidigare modeller har man gått upp en storlek på sensorn till EX-10. Det sitter således en 1/1,7 tums CMOS-sensor i kameran som ger bättre bildkvalitet än de tidigare 1/2,3 tums sensorerna. Den nya sensorn har en upplösning på 12 megapixlar.

Objektivet har en brännvidd som motsvarar 28-112 millimeter och har en bländare som går från max 1,8 till 2,5 i vidvinkelläget.

En funktion som är unik på Casio EX-10 är dubbelbracketingfunktionen. Med hjälp av den kan du i samma bildserie justera två olika parametrar för bracketing. Det sitter även en avtryckar knapp på framsidan av kamrean för den som gillar att ta självporträtt. För att underlätta den typen av bilder går skärmen att vrida runt så att man ser den framifrån också.

EX-10 är utrustad med wifi och kan spara bilder i råformat.

Prissättning och tillgänglighet är inte helt klar ännu.