Nyhet

Cebit: 5 och 10 megapixlar i kameramobilerna

Cebitmässan börjar inte förrän på torsdag. Presskonferenserna drar igång idag onsdag. Vi har redan kikat in på mässområdet och hittat nyheterna. Samsungs 10-megapixelmobil till exempel.

SCH-B600 är Samsungs nya mobil med en kamera på tio megapixlar. V8200 från samma tillverkare har åtta megapixlar, men nu är den alltså omsprungen. SCH-B600 är dock bara för Korea. Om det kommer en europeisk version återstår att se.

Eftersom mässan är långt ifrån färdigbyggd och byggjobbarna fortfarande har mycket kvar att göra hittar man de flesta nyheterna i form av affischer och skyltar i tillverkarnas montrar. Sony Ericssons monter avslöjar än så länge inga nyheter. Här har man sorterat upp sina produkter efter till exempel kameramobiler, walkmanmobiler och så vidare.

Nokias monter är än mer ofärdig. LG däremot visar redan upp kameramobilen med fem megapixlar, den som ska visas upp på deras presskonferens senare idag. Man visar även upp tillbehör, till exempel ett par bärbara och tunna stereohögtalare som viks ihop på samma sätt som en vikbar telefon.

Eftersom mässan ännu inte ens startat kan vi självklart räkna med fler nyheter när presskonferenser och presentationer drar igång. Missa inte vår blogg från Cebitmässan för att få reda på allt som händer på mässan. Du hittar bloggen i högerkolumnen här på mobil.se.