https://www.kamerabild.se/nyheter/cnn-fotograf-gripen-i-minneapolis-under-direktsandning
547278
Nyheter
falskt
Nyhet

CNN-fotograf gripen i Minneapolis under direktsändning

CNN-journalisten Omar Jimenez blir arresterad tillsammans med sitt team.

Totalbetyg

Under pågående direktsändning från protesterna i Minneapolis greps bildjournalisten Leonel Mendez tillsammans med tre andra CNN-kollegor.

CNN-reportern Omar Jimenez, bildjournalisten Leonel Mendez och ytterligare två personer från nyhetsteamet greps i dag i Minneapolis. Teamet var på plats för att bevaka de våldamma protesterna som blossat upp eftert George Floyds död.

 

Gripandet av teamet gjordes i närheten av den polisstation som under natten sattes i lågor, när teamet filmade en arrestering i närheten av en annan brinnande byggnad. Kort efter att teamet fångat händelsen på bild gick några poliser fram till teamet och bad dom att flytta på sig.

Jimenez berättade då att han och de tre kollegorna var från CNN, och visade sitt presskort, samtidigt som han sa att de skulle gå dit de blev ombedda att gå. Efter detta grips Jimenez av två kravallpoliser,tillsammans med bildjournalisten Leonel Mendez och övriga två i teamet, samtidigt som kameran direktsänder allt.

Foto: CNN

Ber om ursäkt

Kort efter gripandet kontaktade CNN-chefen Jeff Zucker Minnesotas guvernör Tim Walz, som i sin tur ber om ursäkt för det inträffade. Walz beskrev arresteringen som "oacceptabel" och förklarade att CNN:s team självklart har rätt att vara där på plats, och sa även att han vill att media ska vara i Minnesota för att täcka protesterna.

Teamet har nu släppts.

167315513313063_3273310569380193