Nyhet

CNN-fotograf gripen i Minneapolis under direktsändning

CNN-journalisten Omar Jimenez blir arresterad tillsammans med sitt team.

Under pågående direktsändning från protesterna i Minneapolis greps bildjournalisten Leonel Mendez tillsammans med tre andra CNN-kollegor.

CNN-reportern Omar Jimenez, bildjournalisten Leonel Mendez och ytterligare två personer från nyhetsteamet greps i dag i Minneapolis. Teamet var på plats för att bevaka de våldamma protesterna som blossat upp eftertGeorge Floyds död.

Gripandet av teamet gjordes i närheten av den polisstation som under natten sattes i lågor, när teamet filmade en arrestering i närheten av en annan brinnande byggnad. Kort efter att teamet fångat händelsen på bild gick några poliser fram till teamet och bad dom att flytta på sig.

Jimenez berättade då att han och de tre kollegorna var från CNN, och visade sitt presskort, samtidigt som han sa att de skulle gå dit de blev ombedda att gå. Efter detta grips Jimenez av två kravallpoliser,tillsammans med bildjournalistenLeonel Mendez och övriga två i teamet, samtidigt som kameran direktsänder allt.

Ber om ursäkt

Kort efter gripandet kontaktade CNN-chefenJeff Zucker Minnesotas guvernör Tim Walz, som i sin tur ber om ursäkt för det inträffade. Walz beskrev arresteringen som "oacceptabel" och förklarade att CNN:s team självklart har rätt att vara där på plats, och sa även att han vill att media ska vara i Minnesota för att täcka protesterna.

Teamet har nu släppts.