Fotografer

Dagens Nyheter söker fotograf till Göteborg

Dagens Nyheters nya redaktion i Göteborg utökas med en fast fotograftjänst. För dig med erfarenhet från att ha jobbat på en nyhetsredaktion, är det nu möjligt att söka tjänsten.

Det hör inte till det vanliga – att det söks fotografer till Sveriges dagstidningar. Men emellanåt dyker det upp annonser, som nu när Dagens Nyheter söker en fotograf till deras nya satsning i Göteborg. Här startade DN i september en redaktion bestående av fem reportrar, och nu utökas den med en fast fotograftjänst.

Den sänkta digitalmomsen för tidningar var en av anledningarna som möjliggjorde satsningen på en ny redaktion, men även att DN har haft en uppåtgående kurva när det gäller antalet prenumeranter. Många av dem finns i Göteborg som är DN:s näst största stad sett till antalet betalande läsare.

Ska ha god lokalkännedom

Fotografen som DN söker ska kunna jobba både med stillbild och rörlig bild, med goda kunskaper i Adobe Photoshop och Premiere. Hen ska även ha erfarenhet från att ha jobbat på en nyhetsredaktion tidigare, och bör dessutom ha god lokalkännedom om Göteborg. I arbetsuppgifterna ingår både snabba nyhetshändelser och att jobba med längre reportage. Fram till den 28:e februari är det möjligt att söka.

Här kan du läsa mer om tjänsten.