Annons

Utställning

Dags för fotoplanket i Göteborg

Foto: Mette Muhli
Foto: Mette Muhli

Den allt vanligare utställningsformen återkommer för tredje året i Göteborg. 130 fotografer finns representerade på lika många meter plank.

Det populära formatet som flyttar bilderna ut från gallerier och utställningslokaler till den bredare massans stadsmiljö. Bilderna blir mer tillgängliga och bra fotografi kan beskådas av alla som orkar, råkar, kan ta sig förbi uställningsområdet.

Årets plank blir runt 70 meter kortare än i fjol, men där finns fortfarande gott om intressanta saker att titta på. Tanken med planket är att man ska kunna samla många olika genrer och stilar på ett och samma ställe. Varje fotograf får en meter av planket och får själv välja hur de vill presentera sina bilder, stort eller smått.

Det är återigen Mette Muhli från Svenska Fotografers Förbund och Edith Camilla Svensson från Agitera Image Group som står bakom uställning. Planket är placerat längs Nya Allén. Nytt för i år är ett samarbete med Kulturkalaset, under vilket man kommer att visa ett bildspel med en bild från varje deltagare.

Utställningen pågår mellan 12 och 18 den 14 augusti.