Utställning

Dags igen för Höstsalongen – skicka in dina bilder

Skicka in dina bilder senast 1 maj till årets upplaga av Höstsalongen på Fotografiska.

Fotografiska bjuder för tredje gången in till Höstsalongen, där både proffs och amatörer har chansen att få visa sina bilder. I år kan du även ansöka med skulpturer.

Alla har chansen att få sina bilder utvalda till Höstsalongen, även om nålsögat är litet. Ifjol var det 1,3 procent av alla bidragande fotografer som i slutändan fick se sina bilder hänga på Fotografiskas väggar.

Nu är det dags igen, då Fotografiska låter alla som är svenska medborgare eller som befinner sig i landet under en längre period, att ansöka med sina bilder. Det går även i år att skicka in rörliga bilder och fotografiska skulpturer, vilket enligt Fotografiska kan handla om installationer med fotografi som inslag.

”Hyllning till Sveriges fotografer”

Ansöker du med stillbilder får du ladda upp totalt tolv stycken, vilket du måste göra senast 1 maj klockan 23.55. Därefter kommer en jury att titta på dina bilder, för att välja ut vilka som ska visas på Höstsalongen mellan den 30 september och 20 november.

– Höstsalongen på Fotografiska är den största jurybedömda utställningen inom svensk fotografi. Den är en hyllning till Sveriges fotografer, såväl etablerade som amatörer och genom att årligen presentera svensk fotografi på denna arena vill vi inspirera svenska fotografer, säger Pauline Benthede, utställningsmanager på Fotografiska.

Här ansöker du till Höstsalongen.