Prylnyhet

Diskreta axelväskor från Lowepro

Nova Sport AW 35
Nova Sport AW 35
Nova Sport AW 35
Nova Sport AW 35
Urban Reporter 350
Urban Reporter 350
Urban Reporter 250
Urban Reporter 250
Urban Reporter 250
Urban Reporter 250

Det verkar som att trenden med lite diskretare kameraväskor har kommit för att stanna. Många som fotograferar i stan vill inte att deras välskor skriker "kamera". Lowepro kommer nu med två serier som ser ut som vanliga axelväskor, men rymmer en hel del kamerautrustning.

Nova Sport AW heter den lite mer robusta och väderskyddade serien. I serien finns tre olika storlekar, 7, 17 och 35 liter. Den mindre rymmer en liten systemkamera, medan man i den största kan packa ner två systemkameror med batterigrepp. I övrigt får man ner extra objektiv och blixtar i alla väskorna. En läsplatta får också plats i den minsta och mellanmodellen, i den större ryms en laptop upp till 15 tum. Priserna sträcker sig från 725 till 1475 kronor. Väskorna finns i mörkgrå och orange.

Nova Sport AW 35 rymmer bland annat det här.
Nova Sport AW 35 rymmer bland annat det här.

Den andra nyheten är Urban Reporter. Även denna finns i tre olika storlekar med ungefär samma lastkapacitet som Nova Sport. En mindre systemkamera för den lilla och en stor systemkamera med batterigrepp och ett 70-200 monterat i den större. Läsplatta ryms i den mindre och mellanmodellen medan en laptop kan packas ner i den stora. Till skillnad från Nova Sport har den inte något allvädersskydd, men man kan, liksom på Nova Sport, lyfta ur kameradelen och använda väskan som en vanlig axelväska. Priserna här är något högre och börjar på 1365kronor för den lilla och 1825kronor för den större. Mittenstorleken hamnar på 1595 kronor. Väskorna kommer i svart.