Prylnyhet

DJI åtgärdar kritiserad funktion – för fler användare

DJi har tidigare kritiserats för att göra flyginformation tillgänglig för tredje part i företagets hemland Kina. Men i och med en uppdatering av appen ska det vara möjligt att hålla din flygdata privat.

DJI har kritiserats från flera håll för att de laddar upp användarnas flygdata till servrar som gör det möjligt för tredje part att komma åt den. I och med en uppdatering i DJI Go 4 som används för att styra drönarna i Mavic, Phantom 4 och Inspire 2 så kan nu användare välja att spara all flygdata lokalt på den egna telefonen vilekt gör att man kan undvika att den görs tillgänlig för andra via servrar i företagets hemland, Kina.

Funktionen har funnits sedan innan i DJIs Pilot och Fly-appar, men kommer nu alltså till Go 4 vilket gör den tillgänglig för fler drönarflygare.Än så länge finns bara funktionen i DJi Go 4 för Iphone, vi har ingen information om huruvida uppdateringen kommer även till Android. Förutom den här funktionen ska uppdateirngen även ge bättre stabilitet i appen.

Uppdateringen kommer bara dagar efter att DJI har upptagits på USA's så kallade entity list, vilket förbjuder amerikanska företag från att handla med DJI. DJi har själva menat att deras produkter fortfarande kommer att vara tillgängliga för amerikanska kunder, men hur placeringen på listan kommer att påverka DJI är ännu inte helt klart.