Prylnyhet

DJI Mavic 2 Enterprise – kameradrönare med extrautrustning

Den kinesiska drönartillverkaren har just lanserat en ny drönare med möjlighet att bära extraljus.

DJI Mavic 2 Enterprise är i stort sett en ny variant av deras Mavic 2 Zoom-drönare som redan finns på marknaden. Den har samma kameraegenskaper, 4K och två gångers optisk zoom, (men tre gånger större internminne) och flygförmåga. Det som är unikt med Enterprise är dock att den har möjlighet att fästa tre specialtillbehör, en lampa, en högtalare och en lanterna. Ursprungligen är Enterprise tänkt att användas av räddningstjänst och andra som behöver kunna söka av områden och arbeta i dåliga ljusförhållanden för att kunna hitta saknade eller skadade personer.

Men eftersom Enterprise har möjlighet att montera en stark lampa så är det så klart även intressant för den som filmar eller fotograferar. Antingen för att kunna lysa upp och filma samtidigt eller för att enbart kunna lysa upp från luften och sedan fotografera eller filma från marken.

Enterprise har en flygtid på 31 minuter och ett internminne på 24GB för att kunna lagra den 4K-film som den kan spela in.Priset för denna hamnar på 1995 dollar, vi har ännu inte sett något svenskt pris.