Prylnyhet

DJI Mavic 3 Pro & 3 Pro Cinema släppta – har tre kameror

De nya drönarna från DJI har tre kameror – en huvudkamera med micro four thirds-sensor, en andra kamera med teleobjektiv på 70mm samt en tredje på 166mm.

För runt ett och ett halvt år sedan testade Kamera Bild DJI:s drönare Mavic 3, en drönare vars egenskaper var uppgraderade en hel del jämfört med föregångaren Mavic 2.

Nu släpper DJI en Pro-version, både i klassisk modell med namnet DJI Mavic 3 Pro, men även i en cinemaversion, DJI Mavic 3 Pro Cinema.

Nytt i Mavic 3 Pro är den nya mellanbrännviddskameran med en sensor på 1/1,3 tum och en brännvidd på 70mm, vilket ger motsvarande 3x optisk zoom. Som högst går det att fotografera i 48 megapixel och spela in video i 4K/60p.

Huvudkameran som har motsvarande 24mm brännvidd har en micro four thirds-sensor på 20 megapixel med möjlighet att spela in film i 5,1K/50p eller den lägre 4K-upplösningen i 120p. Genom sitt samarbete med Hasselblad har även denna kamera stöd för HNCS, Hasseblad Natural Color Solution, vilket ska ge en mer naturlig färgåtergivning utan efterbehandling. Det dynamiska omfånget uppges vara 12,8 steg.

Den tredje telekameran med halvtumssensor på 12 megapixel är förbättrad mot föregångaren, med en brännvidd på 166mm (jämfört med 162mm hos Mavic 3). Dessutom har ljusstyrkan ökats på objektivet till f/3,5 mot tidigare f/4,4, vilket gör att den ger bättre bildkvalitet i svagt ljus.

För filmaren finns även möjlighet till 10-bitars D-Log M, något som underlättar för färgdraging i efterbehandlingen med bättre bildkvalitet som resultat.

För mer avancerade filmare har DJI Mavic 3 Pro Cinema-versionen fått stöd för Apple ProRes 422/HQ/422 LT-kodning, något som går att använda för alla tre kameraorna på drönaren. Cinema-versionen har även en inbyggd SSD på 1 TB och möjlighet till 10 GB optisk dataöverföring.

DJI Mavic 3 Pro går att köpa med start idag. Rekommenderat pris för Mavic 3 Pro med RC-kontroller är 25 499 kronor inklusive moms.

Pris förDJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC) är 33 699 kronor inklusive moms, samt 41 999 kronor för DJI RC PRO-kontrollen.

DJI Mavic 3 Pro Cine Premium Combo har ett rekommenderat pris på 55 499 kronor inklusive moms.