Prylnyhet

DJI Mavic 3E & 3T släppta – två drönare i enterprise-serien

De två kommersiella drönarna bygger på DJI Mavic 3, men riktar sig främst mot företag istället för privatpersoner.

DJI utvecklar nu drönartekniken som vi tidigare hittade i hobbydrönaren Mavic 3, för att ge de två nya drönarna egenskaper som passar för företag. De två nya drönarna DJI Mavic 3E och Mavic 3T ingår i nya Enterprise-serien, och har olika egenskaper.

DJI Mavic 3E har funktionalitet för att snabbt och enkelt kunna mappa och undersöka områden utan behov av kontrollpunkter på marken. Kameran har en sensor på 4/3 tum och ett smart läge för svagt ljus, 56x-hybridzoom och en upplösning på 12 megapixel.Mavic 3E kan även ta bilder i serie med 0,7s mellanrum med mekanisk slutare.

DJI Mavic 3T har utrustats med funktioner för exempelvis brandsläckningsarbete, sökinsatser och inspektioner. Drönaren har därför en värmekamera med ett synfält på 61 grader, mnotsvarande 40mm, med en upplösning på 640x512 pixlar.

Drönarnas räckvidd är 15km och stödjer livefeed i 1080/30p. Nytt är även det nya systemet för hinderavkänning, DJI APAS 5.0. Båda drönarna har även stöd för RTK och D-RTK, vilket innebär precision för geodata på centimeternivå och stöd för alla globala satellitnavigationssystem.

Till drönaren finns även programvara för mappning av 2D- och 3D-modeller och termiska analysprogram.

Priserna hamnar på runt 3000 euro för Mavic 3E Standard, medan Mavic 3T Standard hamnar på runt 5000 euro.