Prylnyhet

DJI O3 Air Unit – montera DJIs sändarsystem och kamera på andra drönare

DJI har lanserat ett paket med sändare och kamera för montering på andra fpv-drönare än DJIs egna Avata som lanserades tidigare i år.

Tidigare i år lanserade DJI sin fpv-drönare Avata. Nu kommer kamerapaketet från Avata som en separat lösning för den som vill addera det till en annan drönare. DJI O3 Air Unit består av en kamera, en sändningsmodul och en antenn.

Kameran har en sensor på 1/1,7” som har en upplösning på 48 megapixlar. Objektivet i sin tur har en bildvinkel på 155° och en fast bländare på f/2,8. Kameran kan spela in upp till 4K/60p eller 2,7K/120p om du vill ha fler bilder per sekund. Kameran har också DJIs bildstabiliseringsteknik Rocksteady i den andra versionen vilken ska leverera skakningsfri video

Till piloten skickas 1080/100p i en bitrate på upp till 50Mbps. Videosignalen ska kunna skickas upp till 10 kilometer med fördröjning på 30 millisekunder. Enligt DJI ska signalen dessutom fungera bra i miljöer med störningar eller många drönare. O3 Air Unit är kompatibel med DJI FPV Goggles V2 och Goggles 2 som kom med Avata. Du kan även använda DJI Remote Controller 2 tillsammans med O3 Air Unit.

DJI Goggles 2

Vi har ännu inte sett till några svenska priser men på andra sidan Atlanten ligger en O3 Air Unit på 229 dollar, vilket då inkluderar kamera, sändningsmodulen och en antenn.