Prylnyhet

DJI Osmo Action 3 – stor sensor och rejält batteri

DJI har lanserat en ny actionkamera som är en vidareutveckling av deras senaste kamera Action 2. Den nya Osmo Action 3 ett större batteri, men samma sensor och objektiv.

Drönar och actionkameratillverkaren DJI meddelar att det har blivit dags för lansering av deras nya actionkamera Osmo Action 3. TIll formen är det mer av en uppföljare till den ursprungliga Osmo Action, snarare än en uppföljare till Action 2 som lanserades i vintras. Den har det klassiska actionkameraformatet, det vill säga litet och rektangulärt, istället för Action 2s kvadratiska format.

Osmo Action 3 verkar dock ha samma hårdvara vad gäller inspelning som Action 2. Vi ser här en sensor på 1/1,7" som kan filma i 4K/120fps och ett objektiv med en bildvinkel på 155°. Det här är samma specifikationer som Action 2 har, vilket sannolikt innebär att vi kan vänta oss ungefär samma bildkvalitet (om man inte gjort något med signalhanteringen/mjukvaran).

Det större formatet tillåter dock ett större batteri och det här är något som DJI trycker på i sitt pressmaterial. Den nya kameran ska kunna filma i 160 minuter på en laddning och den ska även fungera ner till -20°C. Batteriet ska även kunna laddas upp till 80% på 18 minuter, vilket enligt DJI slå andra spelare på actionkameramarknaden på fingrarna.

Kameran är så klart vattentät och stöttålig, den ska tåla att tas ner till 16 meter utan något extra undervattenshus. Osmo Action 3 har också ett inbyggt kylsystem som ska se till att kameran inte överhettas när den spelar in högupplöst material. Den verkar också ha samma bildstabilisering som föregångaren, vilken var bra men beskar bilden en del. DJI Osmo Action 3 säljs i två olika kit, Standard combo som kostar 4199 kronor medan Adventure combo kostar 5399 kronor.