Prylnyhet

DJI Osmo Action – film i 4K & HDR

DJI ger sig på allvar in i segmentet för actionkameror, och släpper en kamera som har liknande funktionalitet som GoPro Hero 7 Black.

Nu har DJI – som annars gjort sig kända för sina drönaremed kameror från Hasselblad – börjat konkurrera om de actionfyllda fotograferna som behöver hållbara kameror. Redan nu har Nikon sin Keymission 170, Sony sin RX0 IIoch GoPro sin Hero 7.

DJI Osmo Action kan ses som en konkurrent mot, och med liknande specifikationer som, GoPro Hero 7 Black – den bästa Hero 7-modellen.I Osmo Action sitter en 1/2,3"-sensor på 12 megapixlar med ISO mellan 100–3200 och slutartider upp till 1/8000s. Optiken har största bländare f/2,8 och möjlighet att fånga omgivningen i 145 grader.

Kameran är stöttålig och vattentålig ned till 11 meter, eller ned till 60 meter med ett speciellt undervattenshus.

Det som främst skiljer Osmo Action mot övriga nämnda actionkameror är frontskärmen på 1,4 tum som gör att man kan se sig själv när man komponerar bild eller film för att se vad som kommer med och vinkeln. Skärmen aktiveras genom att dubbelknacka med två fingrar två gånger på baksidans skärm, eller genom att hålla in en knapp. Pekskärmen på baksidan är 2,25 tum. Skärmen har en ljusstyrka på 750 nits, vilket gör att den är ljusstark även i direkt solljus.

DJI Osmo Action har flera tillbehör, bland annat ett vattentätt kamerahus som gör att den tål ned till 60 meters djup.

Film spelas in i 4K i 60 bilder per sekund i 100 megabit. Det går även spela in HDR i 4K i 30 bilder per sekund. Slowmotion-film spelas in i 1080p i 240 eller 120 bps. Kameran har två inbyggda mikrofoner, och med ett speciellt tillbehör går det att koppla in en extern mikrofon.Kameran har också inbyggd elektronisk bildstabilisering som går att använda vid 4K/60p, som om aktiverad beskär filmen med runt 20 procent. Funktionen har även tekniken att ta bort suddiga bilder och ersätta dessa.

Med wifi och bluetooth går det att koppla upp sig till appen DJI Mimo för vidare redigering. Kameran använder sig av microSD-kort, och klarar storlekar upp till 256 gigabyte.

DJI Osmo Action kostar runt 4 000 kronor inklusive moms. Säljstart är 22 maj.