DJI Osmo Pocket 3 – med HDR & sensor på 1 tum

DJI släpper nu en förbättrad version av sin Pocket-kamera, med större sensor, video i 4K/120p och stöd för HDR.

DJI har satsat hårt på att integrera sina gyrolösningar för bildstabilisering i flera actionprodukter, bland annat i sina Ronin-gimbals men även hos sina drönare.

Nu släpper DJI en ny förbättrad version av sin Osmo/Pocket-linup i och med gimbalkameran DJI Osmo Pocket 3. Jämfört med föregångarna DJI Osmo och DJI Pocket 2 har den nya modellen fått en sensor på 1 tum, möjlighet till video i 4K/120p, stöd för 10-bitars D-Log M och HLG för bättre möjligheter till grading i efterbehandlingen.

Pekskärmen på 1 tum är roterbar, och genom funktionen som DJI kallar "full-pixel fast focusing" ska skärpan snabbt kunna ställas in på den person man vill filma. Med olika "video templates" ska även olika bilstilar kunna användas för inspelningen.

Active Track 6.0 ska följa objektet man filmar på ett smart vis likt hos DJI:s drönare, och funktionen Dynamic Framing ska förbättra mjukheten för en cinematisk känsla i inspelningen. Kameran har även Motionlapse, Digital Zoom och Panorama-funktioner.

Batteritiden ska var 166 minuter och kameran laddas till 80 procent under 16 minuter.

DJI Osmo Pocket 3 finns tillgänglig nu för 6 890 kronor inklusive moms. 

Pressmeddelande: DJI lanserar Osmo Pocket 3 för dynamiska inspelningar med suverän precision

25 oktober 2023 - DJI, en mycket stor aktör på den globala marknaden för drönare och innovativ kamerateknik, kommer nu med en kraftfull, praktisk och mångsidig nyhet - och den är till och med i fickstorlek.

 

Det rör sig om intet mindre än den nya Osmo Pocket 3 gimbal-kameran. Osmo Pocket 3 har en potent 1-tums CMOS-sensor vilket innebär att du inte behöver kompromissa med detaljerna i din bildbehandling när du är ute på fältet. Dessutom har den en intuitiv 2-tums roterbar pekskärm som ger dig exakt kontroll och möjlighet att enkelt växla mellan horisontell och vertikal inspelning. Fånga dina upplevelser i 4K/120fps videokvalitet - treaxlig mekanisk stabilisering och ett brett utbud av intelligenta funktioner gör att du får med allt, oavsett tempo.

 

"Med Osmo Pocket 3 har vi återuppfunnit handhållen bildbehandling och erbjuder användaren ett verktyg som kombinerar precision och portabilitet som aldrig förr. Vi gläder oss till att se vilka otroliga historier och ögonblick våra kunder kommer att fånga med denna enastående kamera,” säger Paul Pan, Senior Product Line Manager på DJI.

 

Kompakt design, imponerande bild

Osmo Pocket 3 är kompakt och flexibel och därmed lätt att ta med sig ut på fältet. Möjligheten att spela in i 4K/120fps gör dina inspelningar knivskarpa. Dessutom är den utrustad med en 1-tums CMOS-sensor som ger oöverträffad bildkvalitet även under utmanande ljusförhållanden.

Med hjälp av specialiserad bildkvalitetsoptimering kan även din kvällsrunda eller en vacker solnedgång bli klar och tydlig – och i autentiska färger.

 

För fotografering på professionell nivå bjuder Osmo Pocket 3 på 10-bitars D-Log M- och 10-bitars HLG-färglägen som fångar landskap med anmärkningsvärt hög detaljering, exakta färger och levande högdager. Med 10-bitars D-Log M kan du utforska upp till en miljard färger och 10-bitars HLG HDR-inspelning ger ett högre dynamiskt omfång som skapar fantastisk bild på HDR-aktiverad utrustning.

 

Intelligenta funktioner

Osmo Pocket 3 introducerar en mängd intelligenta funktioner så inget ska kunna stå i vägen för dina kreativa idéer. Den 2-tums roterbara OLED-pekskärmen i fullfärg ger dig direkt enkel kontroll. Den snabba fullpixelfokuseringen ordnar skarpt fokus även med snabbt rörliga motiv. Här finns också en utställningsfunktion för livestreaming och produktdemonstrationer. Med sin 3-axliga mekaniska stabilisering ger Osmo Pocket 3 stabila bilder även vid snabba kamerarörelser.

 

ActiveTrack 6.0 bjuder på flera funktioner, inklusive autoavkänningsfunktion, för fokusering på ansikten och dynamisk inramning för inspelning på filmnivå. Med en inbyggd uppsättning av tre mikrofoner filtreras bruset bort och stereoljudet fångas från alla håll, vilket ger djupt och levande ljud. DJI Mic 2-kompatibilitet möjliggör inspelning för två personer för vloggar, intervjuer och livestreaming. Med Glamour Effects 2.0 kan man också lägga till skönhetsförhöjande effekter och det automatiska axellåset säkrar kameran i förvaringsläge. Osmo Pocket 3 kan laddas till 80 % på bara 16 minuter och fulladdad kan den spela in upp till 116 minuter 4K/60fps-bilder eller upp till 166 minuter 1080p/24fps-bilder, vilket ger dig mer tid att ta de foton du verkligen älskar.

 

Osmo Pocket 3 erbjuder också ett antal kreativa lägen och funktioner som:

 

· SpinShot: Få 180° mjuka kamerarörelser med en hand.

· Motionlapse: Från soluppgångar till stadstrafik, fånga det vackra tidsflödet.

· Digital zoom: Upp till 4x digital zoom låter dig komma närmare i vilken bild som helst.

· Panorama: Ge vida vyer, landskap och scener den fulla detaljering som de förtjänar.

 

Redigera med LightCut

LightCut-appen ansluts enkelt till din Osmo Pocket 3 och bjuder på en bekväm One-Tap Edit-funktion för att enkelt skapa innehåll. Genom att använda intelligent AI-igenkänning framhäver den speciella ögonblick från dina sessioner och genererar direkt delbara 4K-videor, vilket sparar värdefull redigeringstid. Appen har också ett brett utbud av videomallar som passar olika teman som vloggar, reseäventyr, fester, familjesammankomster, husdjursstunder, matupplevelser, dagligt liv, etc. Med LightCut kan du enkelt redigera och omvandla ditt råmaterial till välbearbetat innehåll på några sekunder. Dessutom eliminerar appens effektiva redigeringsprocess behovet av att ladda ner filmer under redigering, vilket sparar värdefullt lagringsutrymme på din smartphone.

 

Tillbehör som låter fantasin flöda

Förbättra upplevelsen av din Osmo Pocket 3 med ett urval av mångsidiga tillbehör utformade för att komplettera din kreativitet:

 

· Osmo Pocket 3 Black Mist Filter:

· Osmo Pocket 3 vidvinkelobjektiv:

· Osmo Mini Tripod:

· Osmo Pocket 3 batterihandtag:

· DJI Mic 2-sändare:

· Osmo Pocket 3 Magnetic ND Filter Set:

· Osmo Pocket 3 förlängningsadapter:

· Osmo Pocket 3 bärväska:

 

Pris och tillgänglighet

Osmo Pocket 3 kan beställas från utvalda återförsäljarpartners med leverans från idag i följande konfigurationer:

 

• Osmo Pocket 3, pris 6899 SEK.

• Osmo Pocket 3 Creator Combo, pris 8599 SEK.