Prylnyhet

DJI släpper mjukvara som ger din Mavic 3-drönare C1-certifikat

Det finns olika regler för olika drönare och framöver så kommer ett nytt certifieringssystem att träda i kraft, nu kommer DJI med en uppdatering som gör att deras Mavic 3 och Mavic 3 Cine kommer att hamna i C1-klassen.

DJI har rullat ut sina första uppdateringar som konverterar DJIs Mavic 3 och Mavic 3 Cine så att de följer den nya C1-certifieringen. Vad innebär det här då? Jo, enkelt uttryckt är det att drönaren begränsas på ett par olika plan som gör att den får flygas på områden som en drönare som inte har ett C1-certifikat.

En av de saker som förändras är att ljudvolymen aldrig överstiger 83db. LED-belysningen slås av eller på beroende på omgivningen (det specificeras inte mer än så från DJI), LED-lysena på drönarens främre armar blinkar medan den startar.

Du slipper också den mer komplicerade A2-pilotlicensen om du kör en C1-drönare. Det handlar också om vilka avstånd du måste hålla från människor när du flyger, vilka också blir kortare om du har certifieringen på plats i din drönare. Du kan genomföra certifieringen från och med den 9/12. Du behöver meddela ditt serienummer och en bekräftelse på att du uppdaterat drönaren med den mjukvara som behövs. DJI säger att certifieringen inte är reversibel. Certifieringen påverkar också efterföljande uppdateringar eftersom drönaren nu måste hålla sig till de regler som gäller för C1-certifieringen. Läs mer om drönare och klassificeringarna här: