programvara

DxO Photolab 3.2 – utvecklar verktyg och stödjer fem nya kameror

Den nya uppdateringen till DxO Photolab ger utvecklade funktioner för deras lokala justeringsverktyg, men den ger också stöd för fem nya kameror och flera objektiv.

Uppdateringen från 3.0 till 3.2 ger två nya verktyg i DxOs lokala justeringspalett. Nu kan du kopiera och byta namn på justeringsmaskerna. Det gör att det blir enklare att hålla ordning på dem. Det ger också möjlighet att duplicera olika lokala justeringsmasker mellan olika bilder, eller inom samma bild. Då kopieras alla inställningar för masken och dessa kan sedan justeras när masken appliceras.

Förändringar har också skett för lagningsverktyget, här har arbetsytan blivit tydligare då området som retuscherats markeras med en tunn vit linje.

Följande nya kameror stöds också i den nya versionen: Canon 1DX Mark III, Nikon D780, Olympus E-M1 Mark III, Leica D-Lux 7 och Q2. DxO har även lagt till 770 nya optiska moduler och programmet stödjer nu cirka 60 000 olika kamera/objektiv-kombinationer.

Uppdateringen är gratis för de som redan har DxO Photolab 3, men vill man köpa programmet finns det två versioner, Essential och Elite. Prisskillnaden mellan dessa är 99,99 dollar för den enklare och 149,99 dollar för den mer avancerade, dessa priserna är nedsatta fram till sista mars sedan höjs de med 30 respektive 50 dollar. Om du vill testa innan du köper så finns det gratis prova-på-versioner att ladda ner.