programvara

DxO tar över Nik Collection och lovar fortsatt utveckling

Plug in-programmen i Nik Collection har sedan det köptes av Google både blivit gratis och lagts på is. Nu har de köpts upp av DxO som lovar att fortsätta utveckla mjukvaran.

Nik Collection består av sju olika plug-ins till Lightroom och Photoshop som kan ge många olika effekter. Bland annat finns filter för att simulera ett analogt utseende, konvertera till svartvitt, ta bort brus, skärpa bilder och så vidare.

Google köpte upp Nik Collection 2013 och fortsatte att utveckla mjukvaran samtidigt som de gjorde den allt billigare och till slut var den gratis. I maj i år avslöjade dock Google att de inte tänkte fortsätta utveckla programmen, något som gjorde användarna besvikna.

Nu har dock DxO köpt upp Nik Collection och lovar att fortsätta utveckla mjukvaran. Till en början kommer den vara gratis, precis som nu, men de har inte lovat något om att priset kommer att fortsätta att vara noll framöver. Till sommaren kommer det troligen att komma en ny version och huruvida den blir gratis eller inte återstår att se. Men för fansen av dessa plug-ins är det ändå ett positivt besked eftersom de kommer att fortsätta utvecklas.

Vill du skaffa Nik Collection medan det är gratis kan du göra det här.