Nyhet

En kärleksförklaring till modefoto

Fashion Tale magazine är stundtals befriande, med modefotografi som tänjer på de traditionella gränserna för vad modefoto är. Man får modefotografi på klassiskt vis i kombination med fotografernas vilda tolkningar av olika teman – berättelser som ömsom berör och ömsom bjuder på ögongodis.

I det första numret av Fashion Tale fick nio svenska modefotografer fritt spelrum på 20-25 sidor var att tolka ett på förhand givet tema. Det är en kärleksförklaring till modefoto överlag. Och det är sällan man kan njuta av Sveriges bästa modefotografer på ett sådant samlat sätt som i Fashion Tale.

Bakom magasinet står Carl-Axel Wahlström och Hanna Hedman. De jobbade båda som art directors på en reklambyrå, men kände att de saknade något. Så föddes idén till Fashion Tale.

– Det är en kärleksförklaring till modefoto överlag, säger Carl-Axel Wahlström.

De nio fotograferna i det första numret fick varsin inledning att bygga sina berättelser på. Johan Palmqvist fick till exempel inledningen «storm» och gjorde en berättelse om tre tornadojägare.

– De har alla valt att berätta på olika sätt och det är spännande att se vad alla gör, säger Carl-Axel Wahlström.

Berättelserna är fotograferade på vitt skilda platser, från Abisko och Stockholms skärgård till utländska platser. Johan Fowelin gjorde ett rent studiojobb.

Andra numret

av Fashion Tale är mer experimentellt än det första numret. Innehållet består mer av skisser än av fotografier.

Som tryckt magasin säljs Fashion Tale i 13 länder. Men det går lika bra att bläddra i magasinet på nätet.