Epson SC-P5300 – A2-skrivare för professionella fotoutskrifter

Epson släpper prestandaskrivaren SC-P5300 som riktar sig mot professionella fotografer med höga krav på bildkvalitet.

Epson släpper nu en ny professionell fotoskrivare, SureColor-P5300, som klarar av att skriva ut upp till A2-storlek (43,2 cm), med de krav som som fine art- och professionella fotografer har. Bland annat ska skrivaren enligt Epson hålla en hög nivå gällande hanterbarhet och produktion.

Skrivaren använder Micro Piezo-teknik tillsammans med UltraChrome Pro10-bläck med violett som standard, samt Black Enhance Overcoat och Carbon Black Mode, tekniker för att ge ökad svärta och kontrast i mörka delar av bilder på papper med blank bestrykning.

Skrivaren har stöd för wifi och wifi-direct, inbyggd rullhållare, automatisk skärfunktion samt fyra sätt för påfyllning av olika media.

Exakt svenskt pris finns inte tillgängligt.

Pressmeddelande: Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som höjer standarden för användbarhet, kvalitet och produktivitet

Epsons senaste A2-skrivare SC-P5300 är utformad för att uppfylla de höga kraven på produktion och kvalitet hos professionella fotografer och fine-artanvändare

 

Epson presenterar en ny A2 foto- och fine-artskrivare som är utformad för att möta behoven hos professionella fotografer som vill öka produktiviteten utan att tumma på kvaliteten. Genom att kombinera den avancerade tekniken hos Epson SC-P700/P900 med SC-P5000s erkända flexibilitet och produktionskapacitet, befäster SC-P5300 ytterligare Epsons ledande position på marknaden för A2-utskrifter av professionellt fotografi och fine-art.

SC-P5300 har utformats för att uppfylla kraven hos professionella fotografer, fine-artanvändare, designbyråer samt fotobutiker och erbjuder en exceptionell bildkvalitet tack vare att Epsons Micro Piezo-skrivarhuvudsteknik är så konsekvent och noggrann, kombinerat med optimerad färgskala och UltraChrome Pro10-bläck med violett som standard. Skrivaren erbjuder även Black Enhance Overcoat (BEO) och ett Carbon Black Mode för att ge högsta svarta densitet, förbättrad kontrast, bättre tonalitet och minskad bronsering i mörka områden på blanka media.

SC-P5300 ger även förbättrad användbarhet och funktionalitet tack vare ett antal avancerade funktioner. Skrivaren erbjuder fyra sätt att fylla på olika mediatyper, inklusive papperskassett för produktion, inbyggd rullhållare, automatisk skärfunktion och en särskild MK-/PK-kanal som kan användas med olika mediaytor för att spara tid och bläck. SC-P5300 använder Wi-Fi vilket gör att du obehindrat kan installera skrivaren var som helst. Den har även stöd för Wi-Fi Direct, samtidigt som konfiguration och underhåll hanteras via samma intuitiva 4,3-tums LCD-pekskärm som framgångsrikt introducerades med SC-P7/9500. Epson Cloud Solution PORT (ECSP), samt andra Epsons mjukvaror stöds för att enklare hantera och kontrollera och effektivisera stora skrivarparker.

”Kraven på produktivitet i dagens professionella fine-art miljöer är högre än någonsin, samtidigt som användare fortfarande vill ha den högsta bildkvaliteten”, säger Boris Creischer, Produktchef C&I, Epson Europa. ”Det här senaste erbjudandet från Epson uppfyller båda dessa krav, tillsammans med enastående användarvänlighet och exceptionell driftsäkerhet.”