Event

Stockholms Fotodag: Jonas Borg föreläser – från stillbild till video

Sveriges Fotodagar kommer till Stockholm 25 mars! På plats under Stockholms Fotodag föreläser filmaren och fotografen Jonas Borg, som förklarar vilka kreativa möjligheter – och svårigheter – som finns och vad man kan tänka på som nybörjare när man går från stillbild till video.

Nu är det dags förStockholms Fotodagden 25 mars 2023 ochMalmös Fotodag6 maj 2023. Vi fyller löpande på med föreläsare till fotodagarna.Mer information och biljetter hittar du på Sveriges Fotodagars hemsida.

Stockholm, lördag 25/3 2023, 09.00–17.00

Stockholmsmässan, K1,Mässvägen 1, Älvsjö

– Mässutställning: Gratis inträde

– Föreläsningar, 5 st: JUST NU:Gå två, betala för en (395 kr)

– Ordinarie pris: 395 kr per person

Facebook:Följ vår sida Sveriges Fotodagarför uppdateringar

Jonas Borg – Från stillbild till video

Jonas är en fotograf och filmare baserad i Stockholm. Han har i över 20 år arbetat för stora svenska och internationella företag, organisationer och produktioner. Han var fotograf vid Kronprinsessans bröllop 2010 och har sedan dess haft Kungahuset som klienter. Jonas har vunnit och blivit uppmärksammad i flera internationella fototävlingar såsom "Tokyo International Photo Awards” och ”Pink Lady food photographer of the year”.

Jonas kommer att prata om att börja filma med sin systemkamera. Då han själv tagit steget att gå från enbart stillbildsfotograf till filmare kommer han prata om vilka kreativa möjligheter – och svårigheter – som finns och vad man kan tänka på som nybörjare när man går från stillbild till video.

Läs mer:Jonas Borg vidare i internationell matfototävling

Malmö, lördag 6/5 2023, 09.00–17.00

Stadionmässan, Stadiongatan 25, Malmö

Föreläsare uppdateras löpande på Kamera Bild och Sveriges Fotodagars hemsida.

Nytt för 2023

Nytt för de fyra nya fotodagarna är attCyberPhotogår in som partner och kommer finnas på plats under alla dagar.Att besöka fotodagen och utställarna för att kolla in och testa de senaste fotoprylarna är gratis under hela fotodagen.

En annan nyhet är också att vi kommer att sända live från våra mässdagar, vilket gör att du även kan delta digitalt och ta del av både förmåner, inspiration och rabatter.

Biljetter till en heldag med inspirerande föreläsningar kommer att släppas inom kort för de som vill få ut ännu mer av innehållet.

Mer inspiration, mer kamera, mer foto

I samma anda som våra tidigare fotodagarså bjuds besökarna på en blandning av unika föreläsningar med kända fotografer över hela dagen, där fokus ligger på bildens styrka. Besökaren får uppleva inspirerande bilder från hela världen, tipsas om allt från kompositioner och bildtänk till hur man själv kan utveckla sin egen fotografering.

På fotodagen finns även chansen att klämma, känna och testa fotobranschens senaste prylar och ta del av erbjudanden, samtidigt som du kan ställa dina foto- och pryl-frågor till utställarnas kunniga personal.

Lär dig av proffsen

Deltagarna guidas genom dagen av Kamera Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist, som är fotodagarnas konferencier.

– Som för så många andra så kom pandemin emellan våra planer på att fortsätta med vårt utvecklade koncept, men nu är vi tillbaka igen, och denna gång har vi även utökat Sveriges Fotodagar med ännu en fotodag – och hälsar nu även Umeåborna välkomna till en spännande dag i fotografins anda. Välkommen säger vi även till CyberPhoto som nu också är med på plats under alla dagar. Precis som tidigare år kommer våra fotodagar att bjuda på inspiration, makalösa bilder, spännande föreläsningar och möjligheten att klämma och känna på de senaste fotoprylarna. Att vi även kommer sända allt digitalt gör att allt fler kan delta, vilket vi är glada över. Älskar du fotografering så är det här den perfekta dagen för dig som vill ta din fotografering ett steg längre, säger Calle Rosenqvist.

Sveriges Fotodagar

Under samlingsnamnet Sveriges Fotodagar hittar du våra kommande fotoevent. På hemsidanwww.sverigesfotodagar.sehittar du vidare till mer ingående information om orternas föreläsare och det senaste schemat som uppdateras löpande

Just nu kan du köpa din biljett till rabatt här.

Facebook:Följ vår sida Sveriges Fotodagarför uppdateringar

Stockholm: 25 mars 2023,Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö

Malmö: 6 maj 2023, Stadionmässan,Stadiongatan 25