https://www.kamerabild.se/nyheter/exploderande-kamerabatteri-skapade-kaos-p-flygplats
Nyhet

Exploderande kamerabatteri skapade kaos på flygplats

En kraftig smäll på flygplatsen i Orlando fick 24 flyg att ställas in. Orsaken? Ett kamerabatteri.

Det är inte helt okänt att litium-jonbatterier kan explodera om de utsätts för miljöer de inte är anpassade för. Men exakt vad som hände med batteriet som exploderade på Orlando international airport är inte helt klart. 

Klart är dock att 24 flygningar ställdes in och ett mindre kaos uppstod då en terminal utrymdes. Vittnen säger att explosionen lät som ett pistolskott och att folk genast började fly från platsen. Det visade sig dock ganska snart att det inte var någon fara. Polisen i Orlando gick även ut på twitter för att lugna folk och säga att det inte hade avlossats några skott utan att det var ett batteri som exploderat med en rykande väska som följd. 

FAA (Federal Aviation Association) har kommit med en rekomendation där de menar att flygbolag borde förbjuda utrustning med litium-jonbatterier i incheckat baggage. Det betyder att du i framtiden kanske endast kommer att kunna resa med din kamera i handbaggaget. Det är troligtvis inte något stort problem, då de flesta fotografer helst har sin kamera i handbaggaget eftersom de inte vill riskera att de skadas i baggagehanteringen. 

 

Taggar