Fotografer

Expressen avskedar alla fotografer

Under tisdagen informerade Expressens chefredaktör Thomas Matsson om att tidningen kommer att göra kraftiga nedskärningar. Bland annat drabbas alla fotografer.

Totalt är det 62,5 tjänster som ska bort från Expressen. Och en stor del av dessa är redaktionella tjänster. Anledningen till nedskärningen är enligt Expressens chefredaktör Thomas Mattsson att man ska satsa på de digitala produkterna då papperstidningen blir allt mindre lönsam.

Alla fasta fotografer och alla bildredaktörer kommer att försvinna från Expressens redaktion. Sedan flera år tillbaka har Expressen en knapp handfull fast anställda fotografer, då merparten av fotograferna redan har arbetat som frilans. Men nu får även de fast anställda sluta.

Ska producera lika mycket bildmaterial

Enligt Mattsson kommer man dock att producera lika mycket bildmaterial som tidigare men istället för bildredaktörer kommer man att jobba med en dygnetrunt-aktiv desk samt använda sig av redaktörerna för Expressen TV.

Men samtidigt sticker han inte under stol med att kvalitén kommer att påverkas. Till tidningen Resumé säger Mattsson:

"Jag poängterade att jag reagerat mot andra mediechefer som på andra mediebolag sagt att man kan göra stora personalbesparingar utan att det påverkar kvaliteten, jag ville klargöra att eftersom vi har ambitiösa medarbetare här så är det förstås lättare att utveckla mediehuset om man är 62,5 duktiga personer fler jämfört med om man är lika många färre..."