https://www.kamerabild.se/nyheter/f-r-b-de-foto-och-spel
40637
Nyheter
Nyhet

För både foto och spel

Totalbetyg

N85 blir Nokias nya flaggskepp för spel, men bland funktionerna märks också en 5-megapixelkamera, GPS och 2,6 tums OLED-skärm.

- Nokia N85 är skapad för att vara mer än summan av alla dess delar och erbjuder en total mobil multimediaupplevelse. Den speciella dual-slide designen har blivit tunnare och smidigare samtidigt som Nokia N85 rymmer alla nya funktioner och tjänster man kan önska sig, säger Klas Ström, produktchef, Nokia Skandinavien.

n85a.jpg

n85a_200.jpg

Det rör sig alltså om en dubbelslide-telefon i något tunnare format än N95 och N96, 16 mm för att vara exakt. Annars är det N81 som är den uppenbara föregångaren. Men där N81 koncentrerade sig på spel och musik och lämnade fotografering och navigering därhän är N85 en kraftfull telefon på alla områden.

För spel har N85 särskilda Ngage-knappar som tänds när man är i spelläge, och Nokia lovar att minst 10 Ngage-spel ska finnas förinstallerade i telefonen. Kameran är på 5 megapixel med dubbla lysdioder, och även för videofilmning ska kameran vara kraftfull, man utlovar 30 bilder per sekund i DVD-kvalitet.

n85c.jpg

n85c_200.jpg

Andra funktioner som kan nämnas är gps, wlan och turbo-3G. Operativsystemet är Symbian Series 60 i den senaste version 3 feature pack 2, vilket innebär bland annat mer animeringar i menyer och bättre stöd för flash i den mobila webbläsaren.

Som musikspelare framhåller Nokia speltiden på 30 timmar för musik, 3,5 mm-kontakten för vanliga musikhörlurar, samt att telefonen säljs med ett medföljande minneskort på 8 GB. Telefonen har även FM-sändare vilket gör att man till exempel kan lyssna på musik i bilradions högtalare.

n85d.jpg

n85d_200.jpg

Skärmen är på 2,6 tum, och är av så kallad OLED-typ, vilket innebär att den är skarpare och drar mindre ström än de TFT-skärmar som de flesta mobiler har i dag. Telefonen har även TV-utgång vilket gör att man kan spela upp innehåll från telefonen på storskärm. I övrigt kan vi notera att Nokias uppgivna batteritid på 270 minuter är klart bättre än vad man brukar lova för sina N-modeller.

Telefonen ska finnas i svenska butiker i oktober, och ska kosta 450 euro före skatt och rabatter, vilket brukar innebära ett faktiskt pris på cirka 4500 kr.

n85e.jpg

n85e_200.jpg