https://www.kamerabild.se/nyheter/f-r-mycket-photoshoppande-i-miss-world-filippinerna
543799
Nyheter
Nyhet

Photoshoppade Miss World-bilder får kritik

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ps_0.jpg?itok=yBbkiBWx', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ps_0.jpg?itok=yBbkiBWx', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/ps_0.jpg', w: 640, h: 400, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ps2.jpg?itok=bRSx582Q', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ps2.jpg?itok=bRSx582Q', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/ps2.jpg', w: 477, h: 720, title: ' ' },]

Totalbetyg

Pressbilderna på de som tävlar i skönhetstävlingen Miss World i Filippinerna får kritik. Anledningen är att många anser att porträttbilderna är för hårt retuscherade och ser overkliga ut.

Kommentarerna i fotovärlden kom snabbt kring bilderna från det pressmeddelande som skickades ut i samband med skönhetstävlingen. Många ansåg att bilderna visar en förvrängd syn på skönhet och ideal, samt att bilderna ser onaturliga ut. Många undrar också hur diskussionen gått hos den fotograf som efterbehandlat bilderna så hårt.

Vad tycker du? Kommentera längst ned i artikeln.

 

 

Kamera & Bild har tidigare i år skrivit om just photoshop i samband med ideal. Några av de första reaktionerna Kamera & Bild stött på var  "photoshop-taggningen" som kom till Sverige från Tyskland och Holland, där någon kommit på den innovativa idén att tagga reklambilderna med Photoshops verktygspalett för att påvisa att bilden på något sätt var manipulerad med Photoshop. Ilskan var inte riktad mot programmet Photoshop, utan snarare mot hur programmet användes inom mode- och reklamindustrin för att retuschera människor, kroppar och ansikten.

 

Sångaren Colbie Caillat är Grammy-vinnaren och sångaren som i en av sina musikvideor satt sig mot samhällets skeva skönhetsideal. I videon får man följa photoshoppning och sminkning omvänt, och runt 1.20 in i videon försvinner det datorfixade sminket och proportionsändringar, för att sedan visa personerna som de faktiskt ser ut i verkligheten.