Nyhet

Första intrycket av 8 megapixel-mobilen

Detaljerna på C905 ger lite känsla av lyxbil och det första intrycket är positivt. Knappsatsen är slimmad och linsskyddet sjunker in i kamerahöljet när kameran är aktiv.

Om vi tittar närmare på själva kamerafunktionen är det svårt att ge något riktigt utlåtande. Det handlar fortfarande om en tidig mjukvara, för telefonen kommer inte ut i butik förrän i slutet av året. Det är alltså ingen idé att titta närmare på bilderna den presterar och dra slutsatser av det. Ändå tycker jag att själva kamerainställningarna är enkla och bra. Det finns fysiska knappar både till höger och vänster om skärmen som ger genvägar till kamerafunktionerna.

Linsskyddet i kombination med knappsatsen med en förening av plast och metalldetaljer ger ett riktigt sobert och lite lyxigt intryck. En snygg detalj är att en del av linsskyddet skjuts in i kameran när det dras undan för att visa kameralinsen.

c905back_470.jpg

c905back_170.jpg

Linsskyddet är ett riktigt sådant nu till skillnad från föregångaren K850 och även snabbknapparna för kamerans inställningar är nu fysiska knappar, dels till höger och sedan integrerade i navigationsknappen till höger om skärmen.

Som sagt är det exempel av C905 vi tittat på idag en tidig version av telefonen så det är lite tidigt att dra slutsatser. Vi återkommer givetvis när telefonens börjar nå svenska butiker i slutet av året.

c905side_170.jpg

c905side_470.jpg

Till de saker vi inte kunnat titta närmare på idag hör till exempel gps-navigeringen och geotaggningen av bilder som dock verkar fungera ungefär som i gps-mobilen C702 som kommer ut i butik nu i dagarna. En annan nyhet som vi inte granskade i detalj är möjligheten att koppal telefonen trådlöst till en tv via w-lan eller med sladd för den delen. Vi har anledning att återkomma till detta framöver.

Källa: Mobil.se