Prylnyhet

Fem nya objektiv för Nikon Z och Canon RF

Objektiv- och adaptertillverkaren Kipon lanserar nu fem nya objektiv till Canons och Nikons nya spegellösa fullformatskameror.

När man startar upp et nytt system är ofta tillgången på objektiv en stor fråga för potentiella köpare. Ju flersom finns, desto bättre för konsumenten. Det här har objektiv och adaptertillverkaren Kipon tagit fasta på och lanserar nu fem objektiv till de två nya systemet från Canon och Nikon.

Samtliga har fast brännvidd och manuell fokusering, brännvidder och bländare är som följer: 24mm f/2.4, 35mm f/2.4, 50mm f/2.4, 75mm f/2.4 och 90mm f/2.4. Objektiven har en fokusring och en manuell justering av bländaren i övrigt sägs inte speciellt mycket om konstruktionen. Men de är onekligen lika de obektiv som tidigare lanserats av Handevision Iberit med samma brännvidder och bländare, om än med en annan logga och andra fattningar.

Kipon kallar den här serien för Elegant och den kommer att börja säljas i slutet av december. Priserna i USA hamnar mellan 325 och 499 dollar, vilket motsvarar ungefär 3000 kronor och 4500 kronor.