Prylnyhet

Filma mer med Power Junkie V2

Om du ofta har med dig en hel hög med batterier ut när dus ka filma eller fotografera med din spegellösa systemkamera så kanske den uppdaterade Power Junkie V2 kan vara något för dig. Den driver din kamera, eller annan utrustning, med Sonys NP-F-batterier.

Blind Spot Gear har uppdaterat sin externa batterimodul Power Junkie och lanserar nu version 2. Det här är kanske något som riktar sig till filmare i första hand. Men tekniken skulle potentiellt även kunna hjälpa stillbildsfotografer nu när allt fler fotograferar med spegellösa kameror som oftast har sämre batteritider än sina dslr-motparter.

Vad är då Power Junkie V2 för något? Jo, det är en platta som kan fästas på en kamera via en mindre bur eller extra handtag vid vilken man sedan kan koppla in ett Sony NP-F-batteri. Sonys NP-F-batterier är vanliga i filmindustrin och är större än de flesta andra batterier som används i dagens kameror. Det gör att ett NP-F-batteri räcker längre och alltså kan utöka batteritiden för kameran.

Power Junkie V2 har tre olika sorters uttag för drift. Dels kan du använda en usb-c med power delivery-standard som numera finns hos många kameror. Det finns också ett uttag för 12V och 8,4V. Förutom att kunna ladda kameran via kamerans usb-c-uttag så kan man använda sig av ett dummy-batteri, alltså ett batteri som matas in i kameran men från vilket en sladd går som man kopplar in i Power Junkie V2. Sonys NP-F-batterier finns också i olika storlekar som därmed kan leverera mer eller mindre kraft. Dessa batterier är ofta också billigare än att köpa en mängd dedikerade batterier till en specifik kamera. Power Junkie V2 kostar runt 700 kronor och köps via Blind Spot Gears Kickstarterkampanj.