Nyhet

Find Creatives – ny tjänst för att hitta fotografer

Med den nylanserade tjänsten Find Creatives är tanken att fotografer och beställare ska få lättare att hitta varandra på lokal nivå. Genom portfolion ska man lätt kunna se fotografernas tidigare arbeten och nuvarande arbetsort.

Portfoliobox som har hand om fotografers portfolios och hemsidor, har nu skapat en ny tjänst för att göra det lättare för den som söker en fotograf eller kreatör på orten där man bor. För att göra det enkelt ser man en karta med alla fotografer som har en profil på Find Creatives, samt möjlighet till olika sorteringar, bland annat efter om personen är "freelance", "student" eller "selling art", samt olika kategoriindelningar för olika typer av inriktningar.

Med portfolion och skapandet i fokus ska en beställare snabbt kunna se hur fotografen arbetar och vilken bildstil denne har. Vidare kontakt sker sedan mellan fotograf och beställare, utanför Find Creatives-sajten.

– Strategin är att sajten genom höga användartal och optimering ska nå en hög ranking på sökmotorerna och lotsa beställare till kreatörerna. Om någon googlar efter en fotograf Stockholm så ska Find Creatives vara ett av toppresultaten, säger Gustav Degerman, vd på Portfoliobox.

Att registrera ett konto på Find Creatives är gratis och öppet för alla.