https://www.kamerabild.se/nyheter/flickr-erbjuder-1tb-gratis-lagring
523178
Nyheter
Nyhet

Flickr erbjuder 1TB gratis lagring

● BILDSPEL

Totalbetyg

Fotodelningsidan Flickr har länge varit en av de största samlingsplatserna för folk att lagra och visa upp sina bilder. Men den senaste tiden har den anklagats för att vara gammalmodig i designen och inte erbjudit det användarna efterfrågar. Det har Flickrs ägare Yahoo tagit fasta på och erbjuder nu en hel del nya uppdateringar och en massa lagring.

Förutom en hel del andra uppgraderingar erbjuder nu Flickr alltså alla användare 1TB lagring gratis. Tidigare fanns regler för hur mycket du fick ladda upp i veckan, nu är den begränsningen borttagen och du kan tanka upp så mycket du vill tills ditt konto är fullt. Den begränsning som finns nu är att bilder får vara max 200MB och filmer får vara max 3 minuter långa.

Man har också gjort om bildvisningarna så att du kan se alla bilder i full upplösning och ditt eget bildflöde har fått ett modernare utseende och ett mer lättöverskådligt gränssnitt, mer som en personlig hemsida eller blogg än tidigare. Det har även blivit enklare att hitta andra fotografers bilder i sitt bildflöde då de nu visas större och tydligare.

Flickr har även uppdaterat sin app för Android, iOS-appen uppdaterades redan i vintras. 

Vill man slippa reklamen i sitt gratiskonto kostar det 50 dollar per år. Vill man ha mer lagringsutrymme kan man för 500 dollar per år skaffa ett konto med 2TB lagring.

Däremot råder det just nu lite förvirring kring hur de gamla pro-kontona kommer att hanteras. De gamla pro-kontona kostade 25 dollar per år och gav obegränsad lagring, men i den nya tappningen kommer det inte att finnas några pro-konton utan bara 2TB-versionen. Enligt den informationen vi fått kommer dock de som har ett pro-konto sedan tidigare kunna fortsätta att ha obegränsad lagring om de har sitt konto på autoförnyelse.

Kolla in det nya Flickr här.