Prylnyhet

Flimmerfria bilder med ny funktion i Sony A9 II

Via ny mjukvara kommer det nu ett gäng nya funktioner till Sonys värstingkamera A9 II, bland annat kan du finjustera slutartiden med den elektroniska slutaren för att slippa flimret som bildas av lysrörsbelysning.

För några dagar sedan lanserade Sony en ny mjukvara till sin A9 II som lanserades i höstas. Den nya mjukvaran stoppar in ett par nya funktioner i kameran, den kanske mest framträdande är att man nu kan finjustera slutartiden för att helt eliminera bandningen som kan uppstå när man fotograferar i lysrörsbelysning. Det här är kanske inte något revolutionerande för ganska många, men för de som frekvent fotograferar i till exempel inomhusarenor är det säkerligen en välkommen uppdatering.

En annan uppdatering är att man kan programmera en specifik knapp för att slå på och av ansikts/ögon-fokusering. Nu kan man också välja att slutaren ska stängas när man tar bort objektivet. Det här minskar risken för att man får in smuts på sensorn, något som annars är ett större problem med spegellösa kameror för de som ofta byter objektiv i smutsiga miljöer.

Sony har även gjort en del mindre förändringar som ska förbättra stabiliteten i kamerans funktion. Du kan ladda ner den nya mjukvaran via Sonys supportsida.