Fotonyhet

FN ber om bilder för att sprida information om coronaviruset

Förenta nationerna har bett fotografer och kreativa världen över om att bidra med bilder som kan hjälpa FN i deras kampanj för att sprida kunskap och information om hur man minskar spridningen av coronaviruset.

FN har gått ut med en uppmaning till fotografer och andra kreativa världen över, nämligen att bidra med bilder som kan hjälpa dem i deras informationskampanj om hur man kan stoppa smittspridningen av det nya coronaviruset.

Bilderna kommer att användas globalt i deras kampanj och de utvalda bilderna kommer även att vara tillgängliga för media via FN:s bildarkiv.De kommer att sätta samman en panel som ska välja ut vilka bilder de anser är mest lämpade utifrån kreativitet, originalitet och tydlighet och förståelse för ämnet.

FN har lagt upp sex punkter som bilderna ska följa eller illustrera: personlig hygien, social distansering, känn till symptomen, hjälp varandra, krossa myter, donera. Vill du veta mer kring hur de tänker kring dessa ämnen kan du läsa här.

Det bör nämnas att du ger upp dina rättigheter till bilderna när du skickar in dem och att du heller inte får någon ekonomisk kompensation för användandet.

Vill du bidra eller läsa mer om kampanjen kandu göra det här.