https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/bildbyr-startar-galleri
388165
Foto
Fotonyhet

Bildbyrå startar galleri

Hans Gedda / Link Image Art Edition

Totalbetyg

Bildbyrån Link Image ser ett växande svenskt intresse för fotokonst och möter efterfrågan med att starta galleriverksamhet.
  • Publicerad 9 år 7 månader
    2011-01-29 09:24

Det är inget galleri i den fysiska bemärkelsen som kännetecknar det Link Image kallar sin "Art Edition".

– Vi kommer vara ett galleri på nätet, men också arrangera utställningar i samarbete med andra, som Fotografiska till exempel, berättar Mia Bengtsson Plynning på Link Image.

Tidigare har Link Image gjort utställningar i samarbete emd Double Elvis gallery i Stockholm. Vissa av fotograferna som är knutna till bildbyrån Link Image kommer också synas i byråns galleridel. Men även fotografer som inte representeras av Link Image kommer kunna visa upp och sälja bilder genom Art Edition.

Affärsidén beskrivs som "en handelsplats för fotografiska verk och högkvalitativa fotoböcker".

Vad ser ni för marknad?

– Det är inget vi tänkt oss att tjäna pengar på, det är något vi gör för att det är kul att få vara med och visa upp kvalitetsfotografi. Men vi har också sett ett större intresse från svenska fotosamlare och även en yngre generation som börjat intressera sig för historiska bilder, säger Mia Bengtsson Plynning.

Robert Nettarp / Link Image Art Edition

Idag är ett 50-tal fotografer knutna till byrån, såväl äldre som yngre förmågor. Några som kan nämnas är Mikael Jansson, Denise Grünstein, Martina Hoogland Ivanow, Dawid, Lars Tunbjörk och Hans Gedda. Några namnkunniga fotografer utanför byrån som säljs genom Art Edition är Sune Jonsson, Georg Oddner, Tuija Lindström, Robert Nettarp och Walter Hirsch.

Lars Tunbjörk / Link Image Art Edition

Link Image Art Edition meddelar också att de kommer sätta samman och hyra ut utställningar liksom hjälpa till med både värdering och inköp av fotografier till privatpersoner, företag och institutioner.

Se fler bilder från Art Edition på www.artedition.se

Walter Hirch / Link Image Art Edition