https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/corbijn-bild-stulen-fr-n-gessles-hotell
544434
Foto
Fotonyhet

Corbijn-bild stulen från Gessles hotell

Ett verk av Anton Corbijn har stulits från Hotel Tylösand. Här ovan ser du Anton Corbijns hemsida, och alltså inte det stulna verket.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/corbijn_hemsida.jpg?itok=15vn0KNk', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/corbijn_hemsida.jpg?itok=15vn0KNk', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/corbijn_hemsida.jpg', w: 673, h: 467, title: 'Ett verk av Anton Corbijn har stulits från Hotel Tylösand. Här ovan ser du Anton Corbijns hemsida, och alltså inte det stulna verket. ' },]

Totalbetyg

Hotel Tylösand har blivit bestulna på ett av sina fotoverk – en bild av den holländske stjärnfotografen Anton Corbijn. Det är andra gången hotellet råkar ut för en konststöld.

Hotel Tylösand i Halmstad, med Per Gessle som delägare, har råkat ut för en konststöld. I hotellet finns galleriet Tres Hombres Art, där verk av bland annat den holländske fotografen Anton Corbijn visas. Men nu har en av Corbijns bilder blivit stulen.

– Det här är väldigt tråkigt. Vi bygger varje år ut vårt säkerhetssystem, men man kan aldrig skydda sig helt mot tjuvar och idioter, säger Lars Nordin, en av hotellets ägare, till Hallandsposten.

Serie av självporträtt

Fotoverket som natten till söndagen blev stulet, ingår i Corbijns serie av självporträtt där han gestaltar olika kända musiker som Frank Zappa, Janis Joplin och Neil Young. Trots fotografiets kända upphovsman kommer det stulna verket vara svårt att sälja.

– Bilden har ett värde som en del av serien, men inte på egen hand. Dessutom kan man inte sälja konst utan äkthetsintyg och det saknar tjuven, säger Lars Nordin till Hallandsposten.

Andra konststölden på hotellet

Hotellet ska genom sitt säkerhetssystem ha lyckats få ett bra signalement på tjuven. Dessutom ska det finnas vittnen som sett verket under natten.

Det är andra gången Hotel Tylösand utsätts för en konststöld. För ett år sedan försvann fotografier av Martin Bogren och Henry Diltz. Dessa verk återlämnades efter ett par månader, som ett paket skickat från Uppsala. Avsändaren var Gustav Vasa.