https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/costa-rica-uppmanar-till-selfiestopp
546915
Foto
Fotonyhet

Costa Rica uppmanar till selfiestopp

Totalbetyg

I Costa Rica har man sett en ökning av fenomenent att turister vill ta selfies med vilda djur så till den grad att man nu lanserat en kampanj för att få bukt med problemet.

Costa Ricas turisminstitut har dragit igång en kampanj i syfte att informera om det skadliga i att ta selfies med vilda djur. Landet har ett väldigt rikt djurliv, det sägs att upp till fem procent av jordens alla djurarter finns på Costa Rica. Turism är en stor inkomstkälla i landet och antalet besökare är stort, därför är det också många som vill försöka sig på att ta ett självporträtt med något av de vilda djuren som finns. 

Det här leder dock till stress och ett icke önskvärt beteende hos de vilda djuren. Vid nära kontakt mellan vilda djur och människor finns också risken att smittor från människor överförs till djuren, men också  tvärtom. 

På kampanjens hemsida uppmanas landets besökare att undvika att komma för nära de vilda djuren. De uppmanar turister till att gärna fotografera djuren på avstånd och säger att intresset för de vilda djuren i stort är bra eftersom det leder till en ökad medvetenhet och en ökad förståelse för problemen naturen står inför. Institutet ber också besökare att vända sig till anvarsfulla researrangörer.

Istället för att ta en djurselfie vill kampanjen att man tar en selfie med ett gosedjur och användet hashtagen #stopanimalselfies.