Fotonyhet

Dags för Landskrona fotofestival 2014 – med Nan Goldin på plats

I helgen är det dags för Landskrona fotofestival, med flera internationella fotografer. Foto: Club 13, Nils Petter Löfstedt
Foto: Nan Goldin
Foto: Nan Goldin
Foto: Rinko Kawauchi
Foto: Bertien van Manen
JH Engström, gästkurator och Thomas H Johnsson, konstnärlig ledare för Landskrona fotofestival.

I helgen blir det mycket fotografi i Landskrona då fotofestivalen öppnar för andra året. Den här gången gästas festivalen bland annat av fotografen Nan Goldin.

Landskrona satsar hårt på fotografi. Förra året var det premiär för fotofestivalen, som nu i helgen arrangeras för andra gången. Och nästa år kommer Landskrona stad även att öppna en utställning om den fotografiska bildens utveckling i Sverige.

Intresset ökar

Årets festival bjuder på flera internationella namn, bland annat Nan Goldin som kommer att vara på plats under festivalen. Hon visar sina bilder i serien The Ballad of Sexual Dependency, en fyrtiofem minuter lång multimediapresentation som består av mer än niohundra bilder och ett musikaliskt ljudspår.

– Vår ambition är att festivalen ska försöka gå på djupet och ta fotografi som konstform på allvar. Nu när intresset för fotografi ökar i Sverige är det viktigt att skapa kunskap och fördjupning kring mediet, förklarar fotofestivalens konstnärlige ledare Thomas H Johnsson.

JH Engström, gästkurator och Thomas H Johnsson, konstnärlig ledare för Landskrona fotofestival.

Mat från Daniel Berlin

Förutom utsällningar kommer det även att arrangeras workshops, föredrag och mat – med White Guide-vinnaren Daniel Berlin som ansvarig för festivalcentrets officiella restaurang och bar.

Här kan du läsa hela programmet för Landskrona fotofestival 2014 som pågår mellan 22 och 24 augusti.