https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/dr-narfotografer-gripna-av-polis
544347
Foto
Fotonyhet

Drönarfotografer gripna av polis

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/DJI-Phantom-with-GoPro-HERO-HD2.jpg?itok=VRa0QJX0', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/DJI-Phantom-with-GoPro-HERO-HD2.jpg?itok=VRa0QJX0', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/DJI-Phantom-with-GoPro-HERO-HD2.jpg', w: 1920, h: 1080, title: ' ' },]

Totalbetyg

Två personer som fotograferade med drönare har gripits av polisen i Linköping. En utredning om brott mot luftfartslagen och skyddslagen har inletts.

Under tisdagkvällen flög två personer en drönare kring Flygvapenmuseet och Malmens flygplats i Linköping. En skyddsvakt upptäckte de två personerna och ringde till polisen som kom och grep de två. De båda, 36 och 34 år gamla, är hemmahörande i Litauen och förhördes och anhölls under gårdagen. 

– Vi har börjat en utredning om brott mot skyddslagen samt brott mot luftfartslagen, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik i en intervju med SVT.