https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/dxo-bekraftar-rekonstruktion-utlovar-mjukvaruuppdateringar
546047
Foto
Fotonyhet

DxO bekräftar rekonstruktion – utlovar uppdateringar

Totalbetyg

DxO bekräftar och kommenterar skriverierna om företagets dåliga ekonomi. DxO säger att det inte kommer att drabba konsumenterna och att nya uppdateringar för både DxO PhotoLab och Nik Software är på ingång.

DxO är ett franskt företag som länge varit stora inom mjukvara för fotografering. Med sin raw-konverterare DxO PhotoLab är de en stor konkurrent till Adobes Lightroom. Och med köpet av Nik Software från Google, under hösten 2017, gav de många hopp om en fortsatt utveckling av bland annat insticksprogrammen Silver Efex Pro och Analog Efex Pro. De har även släppt en kamera, DxO ONE, som kan kopplas till mobilen.

Självsäkra gällande omorganisering 

De ekonomiska problemen som nu bekräftats av DxO har nu lett till en omorganisation av företaget. DxO skriver på sin hemsida att de är självsäkra gällande omorganiseringen och att den ska vara över inom några veckor. 

Lovar uppdateringar

DxO släpper samtidigt information om uppdateringar av deras olika mjukvaror, som är på väg framåt sommaren. I juni kommer de släppa en gratis uppdatering av DxO Photo Lab, som bland annat kommer innehålla stöd för nya kameror. De kommer samtidigt släppa den första DxO-utvecklade uppdateringen av Nik Software Collection sedan köpet från Google. 

167315513313063_1886763608034903